Festival "Dani Danila Lazovića"

31. oktobar - 03. novembar 2018. godine

Dom kulture "Pivo Karamatijević" Priboj i
Zavičajni muzej Priboj

Pozdravna reč direktora festivala “Dani Danila Lazovića” Milorada Damjanovića

Prijatelji, ljubitelji poezije i umetnosti,

Dobro došli na šesti po redu festival “Dani Danila Lazovića”!
Kao i svake godine, trudimo se da unapredimo program, a publici predstavimo zanimljive sadržaje iz oblasti domaće kulturne produkcije, ali i posebne edukativne i tematske programe.
Ovogodišnji festival razlikovaće se od predhodnih jer će biti fokusiran na pozorišnu umetnost u kojoj je naš bard Danilo Lazović, slobodno mogu reći, bio jedan od najboljih.
Baš zbog toga, ovogodišnji slogan festivala je “Poezija.Mladi.Pozorište”.
Festival će otvoriti izložba “Zavičaj Danilu” i program “Mladi glumci Danilu u čast”, dok će u narednim danima publika biti u prilici da uživa u četiri izuzetne predstave, radionici scenskog govora i naravno, završnoj večeri na kojoj će se takmičiti studenti iz regiona i naše zemlje.
Verujemo da mladima moramo dati šansu jer imaju šta da kažu. Danilo Lazović je to znao bolje od nas i svedočili smo mnogim pričama o tome kako je, poput najiskrenijeg prijatelja, uvek bio tu za svakog mladog kolegu i koleginicu. Baš zbog toga, ovogodišnji program bogat je glumačkim ostvarenjima, mahom, mladih ljudi. Njihova ostvarenja svakako će biti potpomognuta našim najvećim pozorišnim, televizijskim i filmskim zvezdama!

Dragi Pribojci, gosti iz naše zemlje i regiona, dobrodošli!

Milorad Damjanović
Direktor festivala "Dani Danila Lazovića"

 

JoomShaper