Muzički gost

Muzički gost

Slobodan Stefanović je jedan od vodećih glumaca mjuzikla u Srbiji. Prvak je Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Rođen je 21. avgusta 1977. godine u Novom Sadu. Posle završene Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima, upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu – odsek gluma, u klasi prof. Vide Ognjenović. Na trećoj godini Akademije dobija glavnu ulogu u komediji “Svetislav i Mileva” u izvođenju ansambla SNP iz Novog Sada i time započinje svoju profesionalnu karijeru.

2000. godine snima prvi film “Ona voli zvezdu” u Beogradu a zatim dobija i prvi pozorišni angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi “Mileva Ajnštajn”.

U to vreme Pozorište na Terazijama je organizovalo audiciju za prijem novih članova u ansambl, na koju se prijavilo više stotina mladih glumaca. Slobodan je prošao audiciju i tako postao deo nove mlade glumačke postave Pozorišta na Terazijama. Predstave koje je do sada odigrao u matičnom pozorištu su: “Briljantin”; “Jubilej”; “Kiss me Kate”; “Pop Ćira i Pop Spira”; “Korus Lajn”; “Heroji”; “Život Jevremov”; “Svadba u kupatilu”; “Kabare”; “Briljantin”; “Na slovo, na slovo”; “Producenti”; “Grk Zorba”; “Zona Zamfirova”; “Mamma Mia”; “Fantom iz opere”.

Osvario je zapažene uloge u Narodnom pozorištu (“ Mileva Ajnštajn”; “Viza”; “Nezvani gost”) i Jugoslovenskom dramskom pozorištu ( “Don Krsto”).

Pamtite ga iz brojinh televizijskih uloga u serijama i tv formatima kao što su: “Stižu dolari”; “Ljubav i mržnja”; “Ljubav, navika, panika”; “Podijum”; “Ona voli zvezdu”; “Kuća sreće”; “Ku ku Vasa”; “Bela lađa”; “Dama bez blama”; “Vojna akademija”; “Zvezdara”; “Zaboravljeni umovi”; “Sinđelići”; “Mamula”; “Vojna akademija 2”.

Na poziv Cheta Walkera, brodvejskog reditelja i koreografa sa kojim je imao više nego uspešnu saradnju na predstavi”Kabare”, Slobodan je boravio u najstarijoj školi za mjuzikle “Jacob’s Pillow” u Americi, gde je usavršavao svoja znanja iz ove oblasti.

Dobitnik je mnogih nagrada na festivalima i unutar matične kuće – među kojima su nagrade za najboljeg mladog glumca na Joakim festu za predstavu “Heroji”, nagrade za uloge u predstavama “Kabare”, “Briljantin”, kao i Godišnja nagrada Pozorišta na Terazijama za 2011, za uloge u predstavama “Producenti” i “Grk Zorba”. Slobodan je dobitnik jedne od najprestižnijih glumačkih nagrada “Zoran Radmilović” za 2013, za ulogu “Manulaća” u predstavi “Zona Zamfirova”, koju dodeljuje dnevni list “Večernje novosti”, kao i nagrade “Zoran Radmilović” koju dodeljuje istoimeno pozorište u Zaječaru.

Preuzeto sa: http://slobodanstefanovic.com/biografija/
Foto: Mirko Tabašević

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper