Poruke takmičara

Poruke takmičara

Sandra Tančeva
Fakultet dramskih umetnosti, Skoplje
Доаѓањето на фестивалот "Дани Данила Лазовича" ми претставува огромна чест и задоволство . Среќна сум што ќе можам да присуствувам на фестивал посветен на овој голем актер, кој со својот талент и умешност оставил голем број на значајни дела вредни за паметење. До сега не сум била никогаш во Прибој, искрено се радувам на моето доаѓање таму, се надевам на пријатен престој и одличен помин како за мене, така и за останатите учесници. Исто така ме радува помислата дека ќе запознаам многу нови колеги ,вљубеници во поезијата, т.е уметноста. Доаѓам како претставник на мојот факултет , што ми претставува голема задача со едно ново искуство за мене како млада актерка говорејќи поезија посветена на Данила Лазовича.

Aleksandra Arizanović
Akademija umetnosti, Novi Sad, klasa na srpskom jeziku
Koliko imam razloga da volim sebe onda kad postanem svesna da mi je, mora biti s razlogom, ukazana čast da učestvujem na ovom festivalu! Ej, ja da govorim, poezijom da harmonizujem svoju i sve duše koje me čuju, a u čast onom koji je i sam to maestralno činio. Da uživam dok moje mlade kolege sa ostalih akademija sa strašću kazuju svoje omiljene stihove. Da treperimo svi zajedno od siline emocija, uzbuđenja i od veličine poverenog nam zadatka. Pozvani, privilegovani da budemo tu, jer imamo šta da kažemo. Da, biće i reči, ali ćemo više reći upravo ljubavlju, koju znam da svi osećamo prema ovoj posebnoj ličnosti neprikosnovenog talenta, ljubavlju prema poeziji, pozorištu, umetnosti i, naravno, ljubavlju koju imamo jedni za druge.

Anita Ognjanović
Akademija umetnosti, Beograd
Za mene dolazak na festival znaci pre svega jedno veliko iskustvo, nova poznantstva, prilika za ucenje neceg novog, usavrsavanje, usvajanje novih stvari i naravno druzenje sa ljudima sa drugih akademija. Mislim da ce mi, kao studentkinji prve godine akademije, ovo iskustvo mnogo znaciti u daljem skolovanju cemu se mnogo radujem!

Marko Mirković
Akademija dramskih umjetnosti, Tuzla
Jako lijepo je znati da postoji jedna mala sredina kao što je Priboj sa tradicijom održavanja festivala koji je od velikog značaja. U meni to budi jednu lijepu emociju, prvenstveno jer budi sjećanje na velikog umjetnika kao što je Danilo Lazović, a onda zbog toga jer i sam dolazim iz malog mjesta. Ovaj festival doživljavam kao idealnu priliku za susret, emociju i doživljaj koji obećava jedno veliko iskustvo. Očekujem mnogo kreacije u susretu s kolegama, a inspiriše me posebnost koja leži u poeziji koja je bitan segment glumačkog izražavanja koji nosi veliku ulogu u sazrijevanju glumačkog bića. Radujem se novim poznanstvima, ali i iskustvu i znanju koje ću steći u predstojećim danima festivala.

Tijana Maksimović
Fakultet filmskih I dramskih umjetnosti, Univerziteta “Sinergija”, Bijeljina
Mnogo je lepo kada neko ostavi toliki trag u svom poslu, odnosno pozivu, a jos lepse kada njegova dostignuca i predanost postanu legat koji neko neguje i cuva. To je upravo ono sto festival radi, i zbog toga sam jako srecna sto cu biti mali deo istog. Danilo Lazovic je meni, kao i verujem vecini moje generacije, lepa asocijacija na detinjstvo i porodicne trenutke ispred televizora. Drago mi je da sam dobila priliku da svoje postovanje prema njegovom radu i talent izrazim bas kroz ljubav prema poeziji.

Milica Filić
Fakultet umetnosti Priština – Zvečan
Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ove godine ispred Fakulteta umetnosti Priština biti učesnik prestižnog festivala koji se održava u čast velikana srpskog glumišta i glumačke gromade Danila Lazovića. Od svojih kolega koji su bili učesnici ovog festivala ranijih godina, čula sam samo najlepše reči o festivalu kao i o gradu u kome se on održava, a obzirom na to da ranije nisam imala priliku da posetim Priboj, dodatno me raduje ceo ovaj dogadjaj. Očekujem dobro druženje sa ostalim kolegama i nadam se da ćemo ove godine svi zajedno postaviti festival na još viš nivo slaveći poeziju, umetnost i kulturu, i poneti iz Priboja nezaboravno iskustvo.

Lara Dragović
Fakultet dramskih umjetnosti, Cetinje
Počastvovana sam što ću predstavljati svoj fakultet ove godine na festivalu posvećenom jednom velikom glumcu, kakav je bio Danilo Lazović. Čuvanje imena takvih brilijantnih umjetnika od zaborava jeste poduhvat vrijedan najvećeg priznanja. Zadovoljstvo je znati da i danas poezija pronalazi svoje mjesto medju mladim ljudima i spaja ih putem ovakvih prilika. Hvala vam na tome. Jezik poezije je univerzalan jezik koji njeguje i hrani dušu svih nas koji ćemo se zateći u Priboju i razmijeniti različita iskustva sa naših akademija i spoznati nešto novo o sebi samima.

Iva Šimić
Akademija scenskih umjetnosti, Sarajevo
Počašćena sam i sretna što imam priliku da predstavljam Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Sigurna sam da će mi učestvovanje na ovom Festivalu omogućiti unapređenje vještina, nove spoznaje i profesionalni napredak. Radujem se što ću imati priliku upoznati kolege i profesore s drugih akademija!

Iva Ilinčić
Fakultet dramskih umetnosti, Beograd
Za mene festival „Dani Danila Lazovića“ odu jednom velikom glumcu i umetniku, kome se, sigurna sam, svi koji se bavimo ovim poslom i dan danas divimo. Predstavlja dane radosti, druženja, dobre zabave, razmene iskustva i stvaranje prijatelja iz branše sa raznih akademija. Takođe, festival za mene predstavlja puno lepih pesama i najlepše poezije koje se mogu čuti na jednom mestu. Ove godine prvi put dolazim u Priboj. Čula sam sve najlepše o festivalu i gradu, stoga se veoma radujem dolasku.

Nina Stamenković
Fakultet savremenih umetnosti, Beograd
Velika je cast ucestvovati na manifestaciji, kao sto je ova. ,,Dani Danila Lazovica'' mi pruzaju priliku da u interakciji sa kolegama podelim iskustva stecena na akademiji. Neizmerno se radujem susretu sa strucnjacima i kolegama u razvoju. Znacajna je stvar predstavljati svoju skolu i pokazati da je za govorenje poezije potrebna srcanost i zelja da se na publiku prenese poruka koju pesma kazuje. Pored toga, radionice koje su spakovane u 4 dana manifestacije, donece nova iskustva u radu sa decom, od kojih najvse mozemo da naucimo. Predstave kojima cemo priustvotati, takodje, nisu manje vazne. Vidimo se uskoro da zajedno podelimo zadovoljstvo i srecu.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper