Domaćin i voditelj festivala "Dani Danila Lazovića" 2019. godine, glumac i prvi pobednik festivala Saša Đurašević

Saša Đurašević rođen je u Ivanjici 1990. godine gde je pohadjao osnovnu školu, dok u Arilju završava srednju ekonomsku školu. Godine 2009. upisuje Akademiju lepih umetnosti u Beogradu, odsek gluma, kod profesora Nebojše Bradića i asistenta Andreja Šepetkovskog.

Tokom studija je igrao u nekoliko studentskih filmova i dobio jednu od glavnih uloga u predstavi „Nušić za početnike“. U Ivanjici je tokom leta održavao glumačke radionice za decu školskog uzrasta.

Godine 2013. je diplomirao predstavom „Gospodar Puntila i njegov sluga Mati“, po istoimenom tekstu Bertolda Brehta na sceni Narodnog pozorišta. Kasnije je imao uloge u filmovima „At the border“, „Sporazum“, „Delirijum tremens“... Igrao je u serijama „Srpska štampa“, „Veliki rat“, „Besa“, „Državni službenik“. U Beogradskom dramskom pozorištu je angažovan kao honorarni glumac i igra trenutno u predstavama „Zojkin stan“ i „Kad su cvetale tikve“. Takođe igra u predstavama za decu: „Kralj Mrgud“, „Pinokio“, „Elza i zaleđeni Hans“, „Pobuna igračaka“, „Hogar strašni“ itd.

Pobednik je prvog festivala „Dani Danila Lazovića“ u govorenju poezije koji se održava svake godine u Priboju.
Radi kao aistent na časovima glume u školi „Prvi koraci“.

 

JoomShaper