Program "Krugovi nade"

Ove godine, po drugi put na festivalu “Dani Danila Lazovića” dešava se program “Krugovi nade” u okviru kojeg će se predstaviti dve predstave.

Glavna inspiracija za pokretanje ovakvog programa bio je upravo Danilo Lazović, bard srpskog glumišta, u čiju slavu i sećanje se i organizuje festival “Dani Danila Lazovića”.

Svedoci smo, svih ovih godina, priča, sada već ozbiljnih glumackih zvezda kakav je Danilo Lazović bio glumac, talenat, ali pre svega i najvažnije, čovek.

Nebrojano puta smo slušali o tome kako je pomagao mladim glumcima na prvom snimanju, kako je uvek bio tu da se nađe kolegi prilikom umetničkog procesa i kako je nesebično delio svoja iskustva i tajne glumačkog zanata.

Upravo zbog toga, rešili smo da se program “Krugovi nade” ustanovi na festivalu kao posebna celina i to sa dva osnovna cilja.

Prvi je da, u okviru ovog programa, priliku da pokažu svoj talenat, rad i upornost dobiju mladi glumci, studenti glume ili stvaraoci sa svojim zanimljivim projektima, dok je drugi cilj da se publici prikažu predstave ili dugi umetnički sadržaji za sve generacije, koji će u svom fokusu imati promociju obrazovanja, domaće i svetske literature, istorije...

Posebno je važno istaći da je upravo naš festival uvek bio posvećen mladim i talentovanim umetnicima, a sa programom “Krugovi nade” bićemo u prilici da dodatno afirmišemo stvaraoce.

Sigurni smo da će ovaj program za neke biti nada da neko prepoznaje rad, trud i želju, kao što su mnogi umetnici nadu videli u pomoći i savetima Danila Lazovića.

Predstava "Dar" u programu "Krugovi nade"
Predstava "Svetozar t'reći" u programu "Krugovi nade"
Predstava "Ima neka tajna veza" u programu "Krugovi nade"

 

JoomShaper