Nataša Poplavska

Članica stručnog žirija, rediteljka

Rediteljka Dramskog teatra u Skoplju, Makedonija

Nataša Poplavska spada među najzanimljivije savremene makedonske pozorišne stvaraoce, a među naslovima koje je inscenirala u poslednjih 20 godina, izdvajaju se postavka mjuzikla “Čikago” Boba Fosija i Freda Eba, sa koreografom Olgom Pango, “Figurae veneris historiae” i “Bahanalije” Gorana Stefanovskog, Aristofanova "Lizistrata", Šekspirov "Mletački trgovac", "Bure baruta" Dukovskog.
Režiju je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju, kod Slobodana Unkovskog, a postdiplomske studije na britanskom Univerzitetu Šefild, u Solunu. Osnovala je 2000. godine udruženje umetnika ART MEDIA koje je tokom godina preraslo u Centar za razvoj umetnosti i kulturne razmene. Angažuje se i kroz edukativni rad sa mladim teatarskim stvaraocima.
Njen rediteljski rukopis zasnovan je na principima „totalnog teatra“, koji spaja elemente muzičke, plesne, dramske i vizuelne umetnosti. Posvećena je razvoju teatarskih formi poput mjuzikla i kabarea na mekedonskoj pozorišnoj sceni. Dobitnik je brojnih priznanja na domaćim i međunarodnim pozorišnim festivalima.

 

JoomShaper