Фестивал "Дани Данила Лазовића"

18 - 21. октобар 2017. године

Дом културе "Пиво Караматијевић" Прибој и
Завичајни музеј Прибој

Поздравна реч директора фестивала “Дани Данила Лазовића” Милорада Дамјановића

Драги пријатељи,

Дошли смо до петог фестивала “Дани Данила Лазовића”.

Неко петогодишњицу зове “малим јубилејом”, али то за нас није тако. Пет година пожртвованог рада, уз свесрдну помоћ оснивача, општине и Председника општине Прибој, породице Лазовић, медија, прибојских културних радника и дивне прибојске публике, за нас представља много радости. 

Радости, јер чувамо од заборава успомену на једног од највећих дојена српског глумишта, Данила Лазовића, креирамо програме у којима учествују највећа глумачка имена, али и пружамо шансу младим људима да се упознају и размене искуства. 

Истаћи ћу да смо веома поносни на програм, зато што заиста сваки посетилац може да пронађе нешто за себе. Трудимо се да поред централних програма као што су изложба у Завичајном музеју, програм “Данилу у част” и такмичарско вече, организујемо едукативне радионице за студенте, али и за професоре језика и младе рецитаторе у Прибоју. Прошле године смо свима представили импозантну историју и снагу нашег града и краја програмом “Прибој кроз историју и уметност”.

Не заборављамо ни најмлађе, па последње две године у програму фестивала учествују и представе Мале позоришне радионице коју води Ибрахим Хасанагић. Целовечерње представе, монодраме и остали драмски програми обогаћују наш фестивал.

Ове године, за пети јубиларни фестивал, можете очекивати садржајан програм, квалитетне представе, богат едукативни програм, али и наставак представљања богате прибојске културе и традиције. Велика имена српског и регионалног глумишта, професори Академија и уметничких факултета, студенти из земаља региона и бројни уметници биће и ове године наши гости.

Пожелимо им добродошлицу од 18. до 21.октобра у Прибоју уз слоган, који заиста описује наше културно наслеђе и гостопримство на које нико не остаје равнодушан, “Живимо поезију!”.

Драги Прибојци, гости из наше земље и региона, добродошли!

Милорад Дамјановић
Директор фестивала "Дани Данила Лазовића"

 

JoomShaper