Разговор са Сашом Ђурашевићем

Победником фестивала „Дани Данила Лазовића“ 2013. године

Победили сте на првом фестивалу “Дани Данила Лазовића”. Је ли то била велика част за Вас? Шта Вам значи награда нашег фестивала?
Наравно. То је моја прва награда у овом послу и то се десило одмах пошто сам завршио академију. Био сам јако поносан што ћу учестовати на фестивалу који је посвећен глумцу Данилу Лазовићу, који је био мој глумачки узор још и пре него што сам уписао академију. И био је неверовартан осећај када сам изабран за победника тог првог фетивала.

Имамо то задовољство да се са Вама дружимо сваке године. Шта је то тако посебно у вези са фестивалом и Прибојем да сте сваке године на “Данима Данила Лазовића”?
Па то су пре свега људи. Дивни људи које сам ту упознао те прве године када сам учествовао. Топлина, гостопимство са којим су дочекали све нас. То је једна посебна енергија. И сада сваке године долазим, јер “Дани Данила Лазовића” су сада моја редовна станица, то је одмор за душу, и пуњење батерија за наставак даље.

Знамо да сте поред глуме, талентовани и за музику. Да ли ћемо моћи да Вас гледмо ускоро у некој новој позоришној представи и да ли глума и музика могу заједно?
Па музика ми је више хоби, гитару свирам скоро неких петнаест година. Ево сада скоро је изашла представа „Зојкин стан“ у Београском драмском позоришту у којој играм једну занимљиву улогу. И у тој представи је искоришћен и тај моменат да свирам на гитари. На кастингу се између осталог тражило да се зна свирање неког инструмента, па сам ја то и искористио овога пута.

Фестивал ће у наредним годинама посебну пажњу посветити неговању односа са учесницима који су били у граду на Лиму. До овог, јубиларног, фестивала било је четрдесет и двоје студената у такмичарској селекцији. Сматрате ли да је покретање алумни клуба од велике важности?
Сматрам да је то одлична идеја! Надам се да ће овај фестивал трајати још дуго, дуго и било би сјајно да се не забораве сви ти млади талентовани људи који су прошли и који ће тек проћи кроз овај фестивал.

Шта бисте поручили студентима и гостима фестивала који ће бити наши гости?
Шта год су вам причали о овом фестивалу, а верујем да су само лепе ствари, верујте да то није ни приближно толико добро док стварно не дођете и док не осетите ту енергију са којом ћете бити дочекани. Са све чашицом ракије, да се што пре опустите и препустите лепоти и чарима овог фестивала. А и ја ћу тамо бити, свакако! Живели!

 

Разговарао: Душан Јанковић

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper