Поруке жирија Интернет конкурса

Елдар Зупчевић

глумац

“По мом мишљењу учествовање на фестивалу “Дани Данила Лазовића” је веома значајано јер је један од ријетких који афирмише говорење поезије као и студенте глуме те их упознаје са свим сегментима професионалног живота. Такођер, оно што ми је веома драго на овом фестивалу  је то што пружа прилику млађој популацији да се такмичи у говорењу поезије што додатно јача и промовише поезију у друштву.”

 

Марија Бабић

глумица

“Фестивал "Дани Данила Лазовића" памтим по топлини града Прибоја, срдачности и гостопримљивости људи који организују фестивал, по  дружењу и  пријатељима које сам стекла. Сматрам да је овај фестивал веома  значајан, пре свега што одржава сећање на живот и рад великог глумца, али и због неговања поезије која је у данашњем времену обезвређена, а која нам, верујем, може помоћи да се супротставимо диктату наметнутих стереотипа.”

 

Душан Симић

глумац

“Фестивал Дани Данила Лазовића је као вино. Из године у годину, што је старији, бива бољи, већи, сочнији и укуснији. Једини је фестивал у региону који окупља студенте глуме, са свих уметничких факултета са простора бивше Југославије, пружа им прилику да коракну на сцену и боре се речју и поезијом, да негују језик, чувају спомен на Данила и разгоне сенке заборава са његовог дела и имена! С јесени, Прибој постаје узаврели вулкан уметности, отвара врат свим добрим људима жељним дружења и поезије, а као притоке, Лимом се у недра Прибоја уливају најбољи говорници поезије! Организаторима желим да овај фестивал траје још дуго, да из године у годину бива већи и масовнији, да се још дуго дружимо и негујемо говорење поезије и чувамо сећање на Данила. Младим колегама да изађу на сцену, под будним Даниловим оком говоре стихове, а да најбољи међу најбољима некад победи, јер нема поражених, самим тим што су у Прибоју - они су победници!”

 

Марија Ђурић

глумица

“Велика ми је част да опет будем дио фестивала, овога пута у улози чланице интернет жирија. Дугогодишња традиција постојања фестивала посвећена великану спаја младе талентоване људе, обогаћују за нова искуства и нова пријатељства. Мени је овај фестивал био нови ниво храбрости за нови почетак као нешто што ће ми стварати жељу да увијек на неки начин будем дио њега.”

 

Мирјана Трпковска

глумица

"Фестивалот посветен на легендата Данило Лазовиќ претставува значајна трибина од која што секоја година одекнува полифоничноста на поетскиот збор, неговите хумани пораки и моќта да облагородува и зближува. Фактот дека учество земаат студенти по глума од регионот е огромно задоволство и одлична можност преку дружба да се разменат искуства. Да се кажува поезија е да се игра со мислта и да се слика со зборот. Тоа значи да се отвори еден свет во кој нема табу теми, нема скриени пораки, нема лаги. Тоа е свет на чувства во сите нијанси и бои, во еден бесконечен простор отворен за сите можни комбинации."

 

 

JoomShaper