Поруке жирија Интернет конкурса

Смиљана Маринковић

глумица
Бања Лука, Босна и Херцеговина

"Фестивал "Дани Данила Лазовића" љубављу, гостопримством и пријатељством оживљава и негује поезију. Мотивише младе људе у њиховој потрези за креативношћу. У данашњем свету, којим управља беживотна технологија и темпо живота, овај фестивал нас подсећа на праве вредности. Част је, још једном, бити део овог предивног фестивала"

 

Ема Стојановић

глумица
Нови Сад, Србија

"Казивање поезије представља изазов и за професионалце и за аматере. Али ужасно је важно да се хватамо у коштац са тим изазовима, јер на тај начин поезија и даље живи, негује се лепа реч и остаје да траје и иза нас"

 

Милица Томашевић

"Важно је неговати таленат младих уметника, а то управо овај фестивал пружа. Ово је једно посебно искуство. Дружење са колегама, такмичење у говорењу поезије... Уз Данила и његове улоге смо одрасли и он је једним делом обележио детињство новијих генерација. Његов лик и дело и даље живе, а захваљујући фестивалу на тренутак оживљавамо успомену на великог доајена српског глумишта"

 

Анђелија Рондовић

"Као дугогодишњи аматер, а сада професионалац и даље сам посвећена раду у позоришту из кога потичем. Бодрим сваку врсту аматерског бављења умјетношћу. Са задовољством узимам учешће као чланица жирија и охрабрујем учеснике у овом храбром искораку."

 

Саша Ђурашевић

"И ове године ћу уживати у уметности, поезији, Прибоју, драгим људима...И ове године ћу бити јако срећан, јер поново учествујем, у неку руку, на овом фестивалу. Срећан, радостан и почаствован сам. Нека нам се сваке године изнова враћају ови лепи дани, дани великог, мог омиљеног глумца, Данила Лазовића."

 

 

JoomShaper