Програм "Кругови наде"

Ове године, по други пут на фестивалу “Дани Данила Лазовића” дешава се програм “Кругови наде” у оквиру којег ће се представити две представе.

Главна инспирација за покретање оваквог програма био је управо Данило Лазовић, бард српског глумишта, у чију славу и сећање се и организује фестивал “Дани Данила Лазовића”.

Сведоци смо, свих ових година, прича, сада већ озбиљних глумацких звезда какав је Данило Лазовић био глумац, таленат, али пре свега и најважније, човек.

Небројано пута смо слушали о томе како је помагао младим глумцима на првом снимању, како је увек био ту да се нађе колеги приликом уметничког процеса и како је несебично делио своја искуства и тајне глумачког заната.

Управо због тога, решили смо да се програм “Кругови наде” установи на фестивалу као посебна целина и то са два основна циља.

Први је да, у оквиру овог програма, прилику да покажу свој таленат, рад и упорност добију млади глумци, студенти глуме или ствараоци са својим занимљивим пројектима, док је други циљ да се публици прикажу представе или дуги уметнички садржаји за све генерације, који ће у свом фокусу имати промоцију образовања, домаће и светске литературе, историје...

Посебно је важно истаћи да је управо наш фестивал увек био посвећен младим и талентованим уметницима, а са програмом “Кругови наде” бићемо у прилици да додатно афирмишемо ствараоце.

Сигурни смо да ће овај програм за неке бити нада да неко препознаје рад, труд и жељу, као што су многи уметници наду видели у помоћи и саветима Данила Лазовића.

Представа "Дар" у програму "Кругови наде"
Представа "Светозар т'рећи" у програму "Кругови наде"
Представа "Има нека тајна веза" у програму "Кругови наде"

 

JoomShaper