Марјан Наумов

Факултет драмских уметности у Скопљу, класа професора Мими Тановска – Србиновска

Говориће песму "Галебе мој", Аца Шопова

Биографија:
Марјан Наумов е роден на 09.12.1997година во Штип. На своја две годишна возраст се сели во Скопје заедно со неговите родители. Таму завршува основно и средно училиште. Моментално студира на факултетот за драмски уметности – Скопје, трета година на отсекот драмски актери во класата на проф. м-р Мими Таневска- Србиновска. Пред да се запише на факултет има големо актерско искуство како учесник во училишната драмска секција “ДКЦ Склет” во средното училиште СУГС"Георги Димитров", а потоа продолжува да се надоградува и игра неколку претстави во актерското студио “ДДС Детски Свет” на Магдалена Ризова Черних при Македонскиот Народен Театар - Скопје. На факултетот за драмски уметностиво Скопје се запишува во 2015година. Прв професионален проект му е "А, што потоа?", во режија на Драгана Гунин, одиграна во Младинскиот културен центар во Скопје, 2017. година. Ова беше претстава која говореше за жртвите од терористичките напади во светот и некои од нивните приказни.

 

JoomShaper