Гала Шалипур

Факултет уметности у Приштини, класа професора Милана Плећаша

Говориће песму "Родитељица и родитељ", Моша Одаловића

Биографија:
Рођена у јуну, 1992. године, у Прибоју. У родном граду завршила основну школу, а средње образовање стекла у Ужицу, завршивши Уметничку школу. Уписује Филолошки факултет на катедри за српску књижевност и језик у Београду. Глуму уписује на Факултету уметности у Приштини, с привременим седиштем у Звечану. Сада је студент четврте године, на класи редовног професора Милана Плећаша, асистент Немања Савковић.
Глумом се бавила аматерски у прибојском Дому културе, у Народном позоришту у Ужицу и у омладинском позоришту Дадов у Београду. Професионално, учествовала је у два пројекта у оквиру физичког театра, радећи са финском кореографкињом Кристи Маријатом Хормил и са америчком балерином Кристин Колман. Тумачила лик Анђе у студентском филму Глад Тамаре Тодоровић и лик Милене у кратком играном филму Медлин Џонсон Беyонд оур моунтаинс.
На Факултету играла улоге: Нина (Галеб), Ана Петровна (Иванов), Соња (Злочин и казна), Евица (Покондирена тиква), Исмена (Антигона), Медеја (Медеја), Пук/Ђаволак (Сан ивањске ноћи), Лисила (Грађанин племић). Као алтернација, игра Поцоа у комаду Чекајући Годоа, са студенткињама завршне године факултета.

 

JoomShaper