Наташа Поплавска

Чланица стручног жирија,  редитељка

Редитељка Драмског театра у Скопљу, Македонија

Наташа Поплавска спада међу најзанимљивије савремене македонске позоришне ствараоце, а међу насловима које је инсценирала у последњих 20 година, издвајају се поставка мјузикла “Чикаго” Боба Фосија и Фреда Еба, са кореографом Олгом Панго, “Figurae veneris historiae” и “Баханалије” Горана Стефановског, Аристофанова "Лизистрата", Шекспиров "Млетачки трговац", "Буре барута" Дуковског.
Режију је завршила на Факултету драмских уметности у Скопљу, код Слободана Унковског, а постдипломске студије на британском Универзитету Шефилд, у Солуну. Основала је 2000. године удружење уметника АРТ МЕДИА које је током година прерасло у Центар за развој уметности и културне размене. Ангажује се и кроз едукативни рад са младим театарским ствараоцима.
Њен редитељски рукопис заснован је на принципима „тоталног театра“, који спаја елементе музичке, плесне, драмске и визуелне уметности. Посвећена је развоју театарских форми попут мјузикла и кабареа на мекедонској позоришној сцени. Добитник је бројних признања на домаћим и међународним позоришним фестивалима.

 

JoomShaper