Vladan Savić, Kristina Savić i Nevena Branković gostuju na festivalu sa muzičko poetskim programom "Kao da sam te sanjao"

MUZIČKO POETSKI PROGRAM „KAO DA SAM TE SANjAO“

U ovoj predstavi kabaretskog tipa učestvuju Vladan Savić, glumac Pozorišta na Terazijama u Beogradu, i Kristina Savić, solista istog pozorišta, kao i maestra Nevena Branković, pijanista.

Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije.

Predstavom dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici. Specifičnost ove predstave je da se bazira na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i "bombardovanja" informacijama skrajnuta u zapećak, pa publika iznenađena buđenjem iste, vrlo brzo utone u neko zaboravljeno vreme, vreme romantike i emocija.

Naravno, predstava obiluje i humorom. Zahvaljujući izuzetnom glasu Kristine Savić i pesmama koje izvodi, na momente se može osetiti prava koncertna atmosfera. Ova predstava se nalazi na redovnom repertoaru Teatra "Kult", UK Vuk Karadžić u Beogradu. Pored matične scene, izvođena je i na različitim pozornicama u gradovima Srbije i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.

 

JoomShaper