Otvaranje fistivala uz glumice Ive Štrljić, Tijanu Maksimović i koncert starogradske muzike sa Zoranom Iđuški i Nenadom Ljubenovićem

Iva Štrljić

Iva Štrljić je završila akademiju, odsek gluma, u klasi profesora Ivana Bekjareva, igrala u velikom broju televizijskih serija, na filmu i u pozorištu.
Rođena u Beogradu, gradu koji obožava i kome je i posvetila svoje tri knjige "Nemaš pojma koliko te volim" "Znam da misliš na mene" i "Voleti u Beogradu". Među ulogama se posebno ističu one u serijama "Jelena", "Moj rđjak sa sela", "Ranjeni orao", "Zauvek mlad" i "Folk" gde je za ulogu pevačice Cicke dobila i nagradu na festivalu Fedis. Posebnu pažnju privlači izvanrednom ulogom Dijane Erski u seriji "Igra sudbine" za koju je dobila čak četiri nagrade. Pokazala se jako uspešnom i u voditeljskom poslu, vodila nekoliko emisija a imala svojevremeno i svoju autorsku emisiju "Ljubav i tako to".

 

Tijana Maksimović
Tijana Maksimović je mlada srpska glumica, rođena u Kraljevu 1994. Glumu je diplomirala 2019. godine u klasi profesora Ivana Jevtovića, asistenta Mihaila Laptoševića. U tinejdžerskim danima igrala je u pozorištu Boško Buha, u dva naslova. Kasnije karijera odlazi televizijskim putem. Pored brojnih epizodnih uloga (Vojna Akademija, Kamiondžije, Urgentni centar..), najveću popularnost donela joj je uloga Žakline u seriji Igra sudbine. Pored glume, bavi se i predavačkim poslom. Bila je asistent cenjenom profesoru dikcije Radovanu Kneževiću, a trenutno predaje dikciju u jednoj skoli glume.

 

Zorana Iđuški
Rođena 14.07.1993. godine na severu Bačke u Somboru, gde se od malih nogu upoznaje sa vojvođanskom muzikom. Sa jedanaest godina postaje član dečijeg hora "Vojislav Voja Ilić" pod dirigentskom palicom Marije Hajnala, zatim i član pevačke grupe Bubamare.
Završila je odsek za solo pevanje u Muzičkoj školi "Dr Voislav Vučković" u klasi prof. Maje Đokić. 2016. postaje član pevačkog studija RTS-a pod upravom Merime Njegomir. Nastupala je uz najveće tamburaške i narodne orkestre RTS-a i RTV-a. Snimila je nekoliko pesama za arhiv Radio Beograda i arhiv Radio Novog Sada. Održala je dva solistička koncerta, prvi u Somboru, a drugi u Novom Sadu. Vojvođansku pesmu uz VNO RTV-a pod upravom Miće Jankovića predstavljala je u TV serijalu 60 najlepših narodnih pesama, gde zauzima visoko deseto mesto. 2018. postaje solista RTV-a. Naslednica je vojvođanskog melosa i umetnik koji se prepoznaje uz zvuke tambura širom regiona..

 

Nenad Ljubenović
Nenad Ljubenović, rođen je u Beogradu gde je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje, instrument harmonika u muzičkoj školi “Dr. Vojislav Vučković” u klasi prof. Radmile Stanišić. Muzičko obrazovanje nastavlja na Nacionalnoj Muzičkoj akademiji Ukrajine “Petar Iljič Čajkovski” u Kijevu u klasi prof. Vladimira Bulavka i doc. Pavela Fenjuka. Diplomirao je godinu dana pre roka sa najvišom ocenom.
Period od 2001-2004. godine provodi na specijalizaciji za savremenu muziku u Nemačkoj studirajući sa doc. Mirjanom Petercol u Kaselu i prof. Gudrun Val u Berlinu. Laureat je više domaćih i međunarodnih takmičenja. Nastupao je na festivalima savremene muzike u Kijevu, Lvovu, Kaselu, Visbadenu,Barseloni, Funšalu,Milanu... Inspirisao je kompozitore kao što su Miklos Maros, Zoltan Almaši, Andrej Šćetinski i Kevin Moris da napišu dela za harmoniku.
Kao posledica aktivnog bavljenja savremenom muzikom, usledio je koncert sa Simfonijskim orkestrom RTS, gde je po prvi put u istoriji koncertnih sezona Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije harmonika bila solistički instrument. Premijerno je u Srbiji tom prilikom izveden koncert za harmoniku i simfonijski orkestar „U znaku škorpiona“ Sofije Gubaiduline. Kao solista nastupao je sa simfonijskim orkestrima RTV Ukrajne, kao i Nacionalnim Simfonijskim orkestrom Kipra.Snimao za radio i televizije Beograda, Kijeva, Austrije, Nemačke, Portugala, Španije, Kipra... Aktivno koncertira širom Evrope.
Pored klasične muzike, bavi se i savremenim obradama tradicionalne muzike. Stalni je član orkestara "Djura i mornari" i „Belgrade soul sextet“.Jedan je od osnivača dua "Mushkalica" sa kojom je imao tu čast da otvori Svetsku izložbu EXPO 2015 u Milanu. Duo je izdao i album pod nazivom „Mushkalica“ za francusku izdavačku kuću. Duo sa velikim uspehom aktivno nastupa na koncertima i festivalima a takođe, u pripremi je drugi album.
Takođe komponuje muziku za pozorište i reklame. Autor je muzike za više dečijih predstava kao i za pozorišnu predstavu „Čorba od kanarinca“ u režiji čuvene glumice i rediteljke Mirjane Karanović
Od 2004. godine radi na mestu profesora harmonike u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, gde obavlja i funkciju šefa harmonikaškog odseka.
Od školske 2019/20. godine obavlja i funkciju pomoćnika direktora.
Od 2021.godine izabran je za direktora Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković"
Predavač je na seminarima koji se bave savremenom muzikom, improvizacijom i aktivno predaje na masterklasovima. Član je žirija na mnogim takmičenjima, a kao kruna dosadašnjeg rada, bio je predstavnik žirija iz Srbije na Svetskom Kupu koji se 2019. godine održao u Šenženu, Republika Kina. Njegovi učenici su do sada osvojili niz nagrada na domaćim i medjunarodnim takmičenjima.
Od 2009-2013.godina je,od strane Skupštine grada Beograda imenovan je na mesto direktora Centra za kulturu Mladenovac. Takođe,iste godine preuzima funkciju direktora pozorišnog festivala „Teatar u jednom dejstvu“ u Mladenovcu koji za kratko vreme dovodi, po oceni dnevnog lista Danas, među 10 najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji.
Od 2013-2015. godine bio je angažovan na mestu Koordinatora u projektu „Grad u postupku kandidature za kulturnu prestonicu Evrope – Beograd 2020“.
Od 2010-2014. godine bio je predsednik upravnog odbora Ustanove kulture “Vlada Divljan“ Palilula u Beogradu.
Govori ruski,ukrajnski,nemački i engleski jezik.
Oženjen suprugom Jelenom i ima sina Andreja i ćerku Andjelinu

 

JoomShaper