Uživajte uz Bodu Ninkovića, rok i dobre stihove

BODA: SLUŠAJ SINE OVE VELIKE REČI
Autor: Jovica Tišma
Glavni junak knjige: Slobodan Boda Ninković

Još kao beba sa loknicama i krofnastim obrazima, Boda je dobio svoj prvi kostim – mama mu je vezivala mašnice i oblačila haljinice.
Imitacijom Bulidže iz TV serije Građani sela Luga i to pred sinom svarnog Bulidže koji mu je predavap tehničko crtanje, sam sebi je u školskom dnevniku zakovao keca.
Upisao je Akademiju i posle sedam tražio od profesora da ga pusti ranije sa časova da ode u Smederevo po neke stvari. Vratio se posle sedam godina.
Bio je Mića Šaft, Šule, Doktor za probleme, Kustudić, Vučina, Cane pilot, Dikan, Drug Uča, Paralaža Mita, Šilja, Veliki Štrumpf, Zmaj Ognjen, Marko Kraljević, Kiza... Doduše, ne od jednom, trebalo mu je za to trideset godina.
Ali mu je samo jedan dan bio dovoljan da dve različite uloge iste večeri igra u dva pozorišta, o čemu će vam mnogi beogradski glumci pričati kao da su to oni sami uradili!
Zato se ova knjiga lako čita.
Zato mami osmeh, budi emocije, golica vas po uspomenama...
Zato je lekovito zabavna i duhovita.
Jer je to Boda.

Promocija knjige BODA: SLUŠAJ SINE OVE VELIKE REČI biće bučna jer na njoj nastupa i Grupa OPS.
Kao i ovu knjigu, Boda i Joca su izmislili i OPS. Sa njim su davne 1979 godine pobedili na 13. zaječarskoj Gitarijadi. Da sve bude šašavo kao i ova knjiga, posle tog nastupa Gitarijada je iz ondašnjeg Doma JNA zbog nastupa OPS-a izbačena na ulicu!
Zauvek!
Kao pobednici gitarijade stekli su pravo da snime ploču.
I uspeli su!
Posle 42 godine!
Prošle godine OPS je objavio album MALA PRODAVNICA DELIKATESA.
Neke od tih delikatesnih ljubavnih pesama zaustavljenih u razvoju sviraće na promociji knjige.
Pa ko koliko izdrži!

 

JoomShaper