Фестивал "Дани Данила Лазовића"

20-23.09.2023. године

Дом културе "Пиво Караматијевић" Прибој и
Завичајни музеј Прибој

Поздравна реч Милорада Дамјановића, директора фестивала „Дани Данила Лазовића“

Поштовани суграђани, уметници, гости и пријатељи фестивала,

2023.година је у историји нашег фестивала посебна година! Пре тачно једне деценије, решили смо да, као група ентузијаста, направимо фестивал „Дани Данила Лазовића“.

Пред нама су били многи изазови. Међутим, уз подршку грађана и грађанки Прибоја, општине Прибој, уметника, професора, високошколских установа, радника у култури града Прибоја, креативног тима, породице Лазовић, истакнутих појединаца, министарства културе, предузетника итд. успели смо да се позиционирамо на културној мапи наше земље и региона као значајан и незаобилазан фестивал. Фестивал који слави име барда нашег глумишта Данила Лазовића и тиме показује да не заборавља своје великане; фестивал који пружа студентима глуме прилику да се надмећу у говорењу поезије и освоје, у већини случајева, своју прву важну награду; фестивал који негује културу лепо казане речи и на делу показује колико је важна децентрализација у култури.

Због свега наведеног, више сам него срећан, што могу да вам пожелим добродошлицу на наш јубиларни, десети фестивал, који се ове године одржава под слоганом „Наших десет година“

Ове године ће се по први пут, поред фестивалског дела програма, одржати и предфестивалски, што значи да ће наши суграђани и гости шест дана уживати у представама, посебним програмима, музици и уметности.

У жељи да славимо још пуно јубилеја, али пре свега културу, поезију и разумевање, позивам вас да на предстојећим десетим „Данима Данила Лазовића“ уживате и посетите наш леп град Прибој!

Милорад Дамјановић

директор фестивала

 

JoomShaper