Поруке такмичара

Поруке такмичара

Сандра Танчева
Факултет драмских уметности, Скопље
Доаѓањето на фестивалот "Дани Данила Лазовича" ми претставува огромна чест и задоволство . Среќна сум што ќе можам да присуствувам на фестивал посветен на овој голем актер, кој со својот талент и умешност оставил голем број на значајни дела вредни за паметење. До сега не сум била никогаш во Прибој, искрено се радувам на моето доаѓање таму, се надевам на пријатен престој и одличен помин како за мене, така и за останатите учесници. Исто така ме радува помислата дека ќе запознаам многу нови колеги ,вљубеници во поезијата, т.е уметноста. Доаѓам како претставник на мојот факултет , што ми претставува голема задача со едно ново искуство за мене како млада актерка говорејќи поезија посветена на Данила Лазовича.

Александра Аризановић
Академија уметности, Нови Сад, класа на српском језику
Колико имам разлога да волим себе онда кад постанем свесна да ми је, мора бити с разлогом, указана част да учествујем на овом фестивалу! Еј, ја да говорим, поезијом да хармонизујем своју и све душе које ме чују, а у част оном који је и сам то маестрално чинио. Да уживам док моје младе колеге са осталих академија са страшћу казују своје омиљене стихове. Да треперимо сви заједно од силине емоција, узбуђења и од величине повереног нам задатка. Позвани, привилеговани да будемо ту, јер имамо шта да кажемо. Да, биће и речи, али ћемо више рећи управо љубављу, коју знам да сви осећамо према овој посебној личности неприкосновеног талента, љубављу према поезији, позоришту, уметности и, наравно, љубављу коју имамо једни за друге.

Анита Огњановић
Академија уметности, Београд
За мене долазак на фестивал знаци пре свега једно велико искуство, нова познантства, прилика за уцење нецег новог, усаврсавање, усвајање нових ствари и наравно друзење са људима са других академија. Мислим да це ми, као студенткињи прве године академије, ово искуство много знацити у даљем сколовању цему се много радујем!

Марко Мирковић
Академија драмских умјетности, Тузла
Јако лијепо је знати да постоји једна мала средина као што је Прибој са традицијом одржавања фестивала који је од великог значаја. У мени то буди једну лијепу емоцију, првенствено јер буди сјећање на великог умјетника као што је Данило Лазовић, а онда због тога јер и сам долазим из малог мјеста. Овај фестивал доживљавам као идеалну прилику за сусрет, емоцију и доживљај који обећава једно велико искуство. Очекујем много креације у сусрету с колегама, а инспирише ме посебност која лежи у поезији која је битан сегмент глумачког изражавања који носи велику улогу у сазријевању глумачког бића. Радујем се новим познанствима, али и искуству и знању које ћу стећи у предстојећим данима фестивала.

Тијана Максимовић
Факултет филмских И драмских умјетности, Универзитета “Синергија”, Бијељина
Много је лепо када неко остави толики траг у свом послу, односно позиву, а јос лепсе када његова достигнуца и преданост постану легат који неко негује и цува. То је управо оно сто фестивал ради, и због тога сам јако срецна сто цу бити мали део истог. Данило Лазовиц је мени, као и верујем вецини моје генерације, лепа асоцијација на детињство и породицне тренутке испред телевизора. Драго ми је да сам добила прилику да своје постовање према његовом раду и талент изразим бас кроз љубав према поезији.

Милица Филић
Факултет уметности Приштина – Звечан
Велика ми је част и задовољство што ћу ове године испред Факултета уметности Приштина бити учесник престижног фестивала који се одржава у част великана српског глумишта и глумачке громаде Данила Лазовића. Од својих колега који су били учесници овог фестивала ранијих година, чула сам само најлепше речи о фестивалу као и о граду у коме се он одржава, а обзиром на то да раније нисам имала прилику да посетим Прибој, додатно ме радује цео овај догадјај. Очекујем добро дружење са осталим колегама и надам се да ћемо ове године сви заједно поставити фестивал на још виш ниво славећи поезију, уметност и културу, и понети из Прибоја незаборавно искуство.

Лара Драговић
Факултет драмских умјетности, Цетиње
Почаствована сам што ћу представљати свој факултет ове године на фестивалу посвећеном једном великом глумцу, какав је био Данило Лазовић. Чување имена таквих брилијантних умјетника од заборава јесте подухват вриједан највећег признања. Задовољство је знати да и данас поезија проналази своје мјесто медју младим људима и спаја их путем оваквих прилика. Хвала вам на томе. Језик поезије је универзалан језик који његује и храни душу свих нас који ћемо се затећи у Прибоју и размијенити различита искуства са наших академија и спознати нешто ново о себи самима.

Ива Шимић
Академија сценских умјетности, Сарајево
Почашћена сам и сретна што имам прилику да представљам Академију сценских умјетности у Сарајеву. Сигурна сам да ће ми учествовање на овом Фестивалу омогућити унапређење вјештина, нове спознаје и професионални напредак. Радујем се што ћу имати прилику упознати колеге и професоре с других академија!

Ива Илинчић
Факултет драмских уметности, Београд
За мене фестивал „Дани Данила Лазовића“ оду једном великом глумцу и уметнику, коме се, сигурна сам, сви који се бавимо овим послом и дан данас дивимо. Представља дане радости, дружења, добре забаве, размене искуства и стварање пријатеља из бранше са разних академија. Такође, фестивал за мене представља пуно лепих песама и најлепше поезије које се могу чути на једном месту. Ове године први пут долазим у Прибој. Чула сам све најлепше о фестивалу и граду, стога се веома радујем доласку.

Нина Стаменковић
Факултет савремених уметности, Београд
Велика је цаст уцествовати на манифестацији, као сто је ова. ,,Дани Данила Лазовица'' ми прузају прилику да у интеракцији са колегама поделим искуства стецена на академији. Неизмерно се радујем сусрету са струцњацима и колегама у развоју. Знацајна је ствар представљати своју сколу и показати да је за говорење поезије потребна срцаност и зеља да се на публику пренесе порука коју песма казује. Поред тога, радионице које су спаковане у 4 дана манифестације, донеце нова искуства у раду са децом, од којих највсе моземо да науцимо. Представе којима цемо приуствотати, такодје, нису мање вазне. Видимо се ускоро да заједно поделимо задовољство и срецу.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper