Музички гост

Музички гост

Слободан Стефановић је један од водећих глумаца мјузикла у Србији. Првак је Позоришта на Теразијама у Београду. Рођен је 21. августа 1977. године у Новом Саду. После завршене Карловачке гимназије у Сремским Карловцима, уписује Академију уметности у Новом Саду – одсек глума, у класи проф. Виде Огњеновић. На трећој години Академије добија главну улогу у комедији “Светислав и Милева” у извођењу ансамбла СНП из Новог Сада и тиме започиње своју професионалну каријеру.

2000. године снима први филм “Она воли звезду” у Београду а затим добија и први позоришни ангажман у Народном позоришту у Београду, у представи “Милева Ајнштајн”.

У то време Позориште на Теразијама је организовало аудицију за пријем нових чланова у ансамбл, на коју се пријавило више стотина младих глумаца. Слободан је прошао аудицију и тако постао део нове младе глумачке поставе Позоришта на Теразијама. Представе које је до сада одиграо у матичном позоришту су: “Бриљантин”; “Јубилеј”; “Кисс ме Кате”; “Поп Ћира и Поп Спира”; “Корус Лајн”; “Хероји”; “Живот Јевремов”; “Свадба у купатилу”; “Кабаре”; “Бриљантин”; “На слово, на слово”; “Продуценти”; “Грк Зорба”; “Зона Замфирова”; “Мамма Миа”; “Фантом из опере”.

Осварио је запажене улоге у Народном позоришту (“ Милева Ајнштајн”; “Виза”; “Незвани гост”) и Југословенском драмском позоришту ( “Дон Крсто”).

Памтите га из бројинх телевизијских улога у серијама и тв форматима као што су: “Стижу долари”; “Љубав и мржња”; “Љубав, навика, паника”; “Подијум”; “Она воли звезду”; “Кућа среће”; “Ку ку Васа”; “Бела лађа”; “Дама без блама”; “Војна академија”; “Звездара”; “Заборављени умови”; “Синђелићи”; “Мамула”; “Војна академија 2”.

На позив Цхета Wалкера, бродвејског редитеља и кореографа са којим је имао више него успешну сарадњу на представи”Кабаре”, Слободан је боравио у најстаријој школи за мјузикле “Јацоб’с Пиллоw” у Америци, где је усавршавао своја знања из ове области.

Добитник је многих награда на фестивалима и унутар матичне куће – међу којима су награде за најбољег младог глумца на Јоаким фесту за представу “Хероји”, награде за улоге у представама “Кабаре”, “Бриљантин”, као и Годишња награда Позоришта на Теразијама за 2011, за улоге у представама “Продуценти” и “Грк Зорба”. Слободан је добитник једне од најпрестижнијих глумачких награда “Зоран Радмиловић” за 2013, за улогу “Манулаћа” у представи “Зона Замфирова”, коју додељује дневни лист “Вечерње новости”, као и награде “Зоран Радмиловић” коју додељује истоимено позориште у Зајечару.

Преузето са: http://slobodanstefanovic.com/biografija/
Фото: Мирко Табашевић

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper