Домаћин фестивала 2019

 

Домаћин и водитељ фестивала "Дани Данила Лазовића" 2019. године, глумац и први победник фестивала Саша Ђурашевић

Саша Ђурашевић рођен је у Ивањици 1990. године где је похадјао основну школу, док у Ариљу завршава средњу економску школу. Године 2009. уписује Академију лепих уметности у Београду, одсек глума, код професора Небојше Брадића и асистента Андреја Шепетковског.

Током студија је играо у неколико студентских филмова и добио једну од главних улога у представи „Нушић за почетнике“. У Ивањици је током лета одржавао глумачке радионице за децу школског узраста.

Године 2013. је дипломирао представом „Господар Пунтила и његов слуга Мати“, по истоименом тексту Бертолда Брехта на сцени Народног позоришта. Касније је имао улоге у филмовима „At the border“, „Споразум“, „Делиријум тременс“... Играо је у серијама „Српска штампа“, „Велики рат“, „Беса“, „Државни службеник“. У Београдском драмском позоришту је ангажован као хонорарни глумац и игра тренутно у представама „Зојкин стан“ и „Кад су цветале тикве“. Такође игра у представама за децу: „Краљ Мргуд“, „Пинокио“, „Елза и залеђени Ханс“, „Побуна играчака“, „Хогар страшни“ итд.

Победник је првог фестивала „Дани Данила Лазовића“ у говорењу поезије који се одржава сваке године у Прибоју.
Ради као аистент на часовима глуме у школи „Први кораци“.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper