Поруке жирија Интернет конкурса

Ђорђе Марковић

“Име Данило Лазовић ме пре свега асоцира на очување оног највреднијег традиционалног. Оно позива и обавезује на убаштињење свих оних скривених постигхнућа у култури нашег народа, које су под претњом заборава и немара. Стога сматрам да циљ ове манифестације управо треба да води том незабораву. Као што не смемо заборавити Данилово дело, тако не смемо заборавити ни оно вредно, а прикривено. Нек ови “Дани Данила Лазовића” открију то прикривено и нека убудуће од дана постану седмице и месеци где ће се то добро чути са прибојске сцене.“

 

Иван Ђорђевић

“Уметност је важна за очување сећања. Дати могућност младим људима да се уметношћу баве, Данилов лик и дело чува на најбољи могући начин.”

 

Маја Лукић

“Посебно сам поносна и радосна што сам имала прилику да и ове године учествујем, сада у улози члана жирија, на фестивалу “Дани Данила Лазовића”. Овај фестивал је веома важан зато што пружа младима прилику да говоре поезију и да се такмиче. Фестивал “Дани Данила Лазовића” прави је пример како се чува успомена на лик и дело великог српског глумца Данила Лазовића”

 

Сузана Лукић

“Увек је лепо и за поштовање када се чува сећање на великог уметника, какав је био и Данило Лазовић. Доступност креативних и културних садржаја, размена искустава и подршка културним пројектима су од суштинске важности за очување културне сцене, која је од прошле године богатија за фестивал “Дани Данила Лазовића”.

 

Владан Милић

“Фестивал “Дани Данила Лазовића” најбоље показује како се на прави начин млади уметници охрабрују и како се показује поштовање према нашем великом глумцу Данилу Лазовићу.”

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper