Кире Ацевски

Факултет драмских уметности, Скопље, Македонија

 

Биографија:

Кире Ацевски е роден 27.10.2000 во Велес. Основно и средно образование завршува во родниот град. Во 2019/2020 година се запишува на Факултет во драмски уметности – Скопје. Студент е во класата на проф. M-р Мими Таневска-Србиновска и асистент M-р Ангелчо Илиевски. Со глума започнува да се занимава од 11 години на аматерско ниво.Има учествувано во претставите „Лисистрата“ и „Сомнително лице“ на Театар „Џинот“ – Велес. Има учествувано во неколку филмски и телевизиски проекти.
Награда за најдобра машка улога на Фестивалот на Поетски Театар „Борба и обич“ – Русе, Бугарија, 2018 година.

 

JoomShaper