“Стенд даун са Небојшом Миловановићем” у програму “Дана Данила Лазовића”

“Стенд даун са Небојшом Миловановићем” је ауторски пројекат Небојше Миловановића, нашег познатог глумца и члана ансамба Југословенског драмског позоришта из Београда. Овај пројекат је представа у форми између “стенд апа” и монодраме која настаје као потреба уметника да говори поезију великих српских песника.
“Стенд даун” је најбоља комбинација Небојшиних аутоироничних и духовитих исповести које са врхунском вештином повезује са темом песама које изговара. На сцени са њим суделује и “Стенд даун бенд”.
На занимљив и савремен начин Небојша Миловановић се бави односом уметничког и естрадног, појавног и површног са филозофским, спаја анегдоту и поезију...И на тај начин ствара врхунски спој који публика обожава.
Небојша Миловановић говори поезију Бране Петровића, Добриће Ерића, Љубивоја Ршумовића, Мирослава Антића, Љубомира Симовића, Бранка Миљковића, Владислава Петковића Диса, Матије Бећковића, Вита Николића...
“Стенд даун са Небојшом Миловановићем” проглашена је најбољом представом на Међународном фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну, ове године.

Биографија:
Небојша Миловановић је након завршетка студија глуме на Факултету драмских уметности у Београду постао члан ансамбла Југословенског драмског позоришта из Београда.
У матичном позоришту остварио је бројне запажене улоге, а нарочито се издвајају улоге Дача (Београска трилогија);Иго (Прљаве руке); Први лопов (Павиљони); Орест (Андромаха); Шварц (Лулу); Учитељ, Барнабас (Замак)...
Остварио је запажене улоге и у другим позориштима, а познат је и по улогама у серијама као што су “Оно као љубав”, “Позориште у кући”, “Лифт”, “Војна академија”. Играо је у филмовима: “Милош Бранковић”, “Оптимисти”, “Бора под окупацијом”, “Бело одело”, “Буре барута”, “Лајање на звезде”…
(извор: www.jdp.rs; фото: ukpalilula.rs)

 

JoomShaper