Војин Ћетковић

Глумац

 

Рођен је 22. августа 1971. године у Крушевцу, где је завршио основну школу и Крушевачку гимназију, на смеру за културу и информисање. Први пут је на сцену крочио са свега осам година у „Театру За” у Крушевцу. Био је члан Крушевачког позоришта и драмске секције у родном граду, где је као глумац аматер провео десет година, а имао је и своју радио емисију.

Глуму је учио и у Позоришном студију „Бата Миладиновић” у Крушевцу, који је водио Раде Савић. Био је заинтересован за књижевност, али се одлучио да студира глуму. У Београд се из Крушевца преселио 1990. године, како би уписао Факултет драмских уметности Универзитета уметности. Студирао је на класи професора Владимира Јевтовића, заједно са Наташом Нинковић, Небојшом Глоговцем, Сергејом Трифуновићем, Нелом Михајловић и Борисом Пинговићем.

Члан је Удружења драмских уметника Србије. Пре него што је 1996. године прешао у Југословенско драмско позориште, био је члан ансамбла Народног позоришта у Београду.

ПОЗОРИШНЕ ПРЕСТАВЕ (избор):

ЈДП: Широка земља (Фридрих Хофрајтер), Хотел Слободан промет (Пингле, алтернација),Краљ Бетајнове (Жупник), Нора! (Торвалд Хелмер), Дон Жуан (Дон Жуан), Отело (Отело), Дневник о Чарнојевићу, Хадерсфилд (Дуле), Тако је морало бити (Љубомир Несторовић), Кандид или Оптимизам (Командант, Клеменсо), У мочвари (Картриџ Килбрајд), Брод за лутке (Љутко), На дну (Барон), Говорница (Ранко из Београда, Ранка из Београда), Буре барута (Геле), Троил и Кресида (Диомед), У потпалубљу (Дејан), Мизантроп (Оронт), Салома (Јоханан, Поџерс); ЈДП/ГРАД ТЕАТАР БУДВА: Дон Крсто (Дон Крсто);

НП Београд: Мандрагола (Лигурио), Месец дана на селу (Алексије Николајевич Бељајев), Укроћена горопад (Транио); АТЕЉЕ 212: Роберто Цуко (Брат), Аудијенција (Ванек); БДП: Еквус (Мартин Дајсарт), Јастучко (Еријел), Љубавна писма, Трансилванија (Даглас), Златно руно (Кир Кајсунизаде), У Едену на Истоку (Прогоњени); ЦЗК ТИВАТ: Провиденца (Доктор Астић); КРУШЕВАЧКО ПОЗОРИШТЕ: Проклета авлија (Ћамил), Дервиш и смрт (Хасан); ДОМ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАД: Ноћ богова (Луј XИВ).

ТВ: Калкански кругови, Тајна винове лозе, Жигосани у рекету, Груди, Немањићи – рађање краљевине, Санта Мариа делла Салуте, Божићни устанак, Улица липа, Монтевидео, Бог те видео, Шешир професора Косте Вујића, Јагодићи, Цвет липе на Балкану, Мој рођак са села, Сва та равница, Грех њене мајке, Рањени орао, Вратиће се роде, Ивкова слава, Вила Марија, Породично благо…

ФИЛМ: Санта Мариа дела Салуте, Стадо, Монтевидео, видимо се, Шешир професора Вујића, Монтевидео, Бог те видео, Жена са сломљеним носем, Као рани мраз, Рањени орао, Human Zoo, Читуља за Ескобара, Хадерсфилд, Клопка, Зона Замфирова, Бумеранг, Нож, Стршљен, Танго је тужна мисао која се плеше

НАГРАДЕ: Годишња награда ЈДП за улогу у Широкој земљи, Годишње награде ЈДП (2013, 2008) и награде за лепоту говора „Др Бранивој Ђорђевић” (2015, 2013, 2008, 2007), „Раша Плаовић”, „Милош Жутић”, „Миливоје Живановић”, „Бранка и Млађа Веселиновић”, „Цар Константин” и друге позоришне и филмске награде.

 

JoomShaper