Владан Савић, Кристина Савић и Невена Бранковић гостују на фестивалу са музичко поетским програмом "Као да сам те сањао"

МУЗИЧКО ПОЕТСКИ ПРОГРАМ „КАО ДА САМ ТЕ САЊАО“

У овој представи кабаретског типа учествују Владан Савић, глумац Позоришта на Теразијама у Београду, и Кристина Савић, солиста истог позоришта, као и маестра Невена Бранковић, пијаниста.

Протагонисти у форми монолога говоре и певају стихове највећих српских и светских песника Константина Симолова, Матије Бећковића, Десанке Максимовић, Жака Превера, Душка Трифуновића, Душка Радовића, Арсена Дедића, Вите Николића, Божидара Тимотијевића и других великана светске и домаће поезије.

Представом доминира живо певање Кристине Савић, која уз оригинално адаптиране аранжмане изводи баладе познате публици. Специфичност ове представе је да се базира на чистој емоцији, која је у модерно време дигитализације, друштвених мрежа и "бомбардовања" информацијама скрајнута у запећак, па публика изненађена буђењем исте, врло брзо утоне у неко заборављено време, време романтике и емоција.

Наравно, представа обилује и хумором. Захваљујући изузетном гласу Кристине Савић и песмама које изводи, на моменте се може осетити права концертна атмосфера. Ова представа се налази на редовном репертоару Театра "Култ", УК Вук Караџић у Београду. Поред матичне сцене, извођена је и на различитим позорницама у градовима Србије и у иностранству и свуда је наишла на одличан одзив како публике, тако и критике.

 

JoomShaper